Επίσκεψη – Επικοινωνία

"Μέσα στον καταπράσινο ιερό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας υπάρχει το Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων. Ένα κόσμημα για την Ελλάδα".
Ημέρες λειτουργίας κάθε έτος!
0

Ωράριο Λειτουργίας

Θερινή περίοδος 1η Απριλίου – 31 Οκτωβρίου 2023
Δευτέρα – Κυριακή
08:00 – 20:00
ώρα τελευταίας εισόδου: 15' πριν τη λήξη του ωραρίου.

Covid 19: Μέτρα Προστασίας - Υγειονομικό Προτόκολλο

Στο Μουσείο ισχύουν μέτρα υγειονομικής προστασίας και ελεγχόμενος αριθμός επισκεπτών
Παρακαλούμε επίσης να λάβετε υπόψη σας τα εξής:
Οι επισκέπτες πρέπει να φροντίζουν την υγιεινή των χεριών τους. Υγρό αντισηπτικό χεριών διατίθεται στους χώρους του Μουσείου.

Ημέρες Αργίας


1 Ιανουαρίου, 25 Μαρτίου, 1 Μαΐου, Κυριακή του Πάσχα, 25 & 26 Δεκεμβρίου (Χριστούγεννα).

Τιμές Εισιτηρίων

Ολόκληρο: €12, Μειωμένο: €6

Από την 1η Απριλίου ως την 31η Οκτωβρίου, το ενιαίο εισιτήριο, με ισχύ μιας ημέρας, ανέρχεται στο ποσό των 12 ευρώ (μειωμένο εισιτήριο 6 ευρώ) και περιλαμβάνει την είσοδο στους εξής χώρους:

1. Αρχαιολογικός Χώρος Ολυμπίας

2. Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας,

3. Μουσείο της Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας και

4. Μουσείο της Ιστορίας των Ανασκαφών της Ολυμπίας.

Δεν εκδίδονται μεμονωμένα (ανά χώρο ενδιαφέροντος) εισιτήρια. Για το διάστημα 1η Νοεμβρίου ως 31 Μαρτίου, το αντίτιμο του ενιαίου εισιτηρίου των ως άνω χώρων είναι μειωμένο κατά 50% για όλους τους επισκέπτες και κοστίζει 6 ευρώ.
Για να αγοράστε το εισιτήριό σας ηλεκτρονικά, πατήστε στο παρακάτω εικονίδιο

Πρόσωπα που δικαιούνται ελεύθερη - μειωμένη είσοδο

Για πληροφορίες σχετικά με την ελεύθερη και μειωμένη είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο παρακαλώ πατήστε εδώ

Ημέρες Ελευθέρας Εισόδου

- 6 Μαρτίου : Μνήμη Μελίνας Μερκούρη - 18 Απριλίου : Διεθνής Ημέρα Μνημείων - 18 Μαΐου : Διεθνής Ημέρα Μουσείων - Tο τελευταίο Σαββατοκύριακο Σεπτεμβρίου κάθε έτους (Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς) - 28 Οκτωβρίου: Εθνική επέτειος - Κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα από 1ης Νοεμβρίου έως 31ης Μαρτίου ​

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ (μηχανή της google) :
Μου άρεσε πολύ 88%
Η Βαθμολογία μας στην Google:
4.6/5
Η Βαθμολογία μας στο Trip Advisor:
4.5/5

Cafe - Πωλητήριο - Ψηφιακή Έκθεση

Στο Μουσείο της Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας δεν λειτουργεί πωλητήριο ούτε καφέ – αναψυκτήριο. Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να επισκεφτούν τα πωλητήρια ή/και τα αναψυκτήρια του Αρχαιολογικού Χώρου και του Μουσείου Ολυμπίας που λειτουργούν σε μικρή απόσταση. Η Ψηφιακή Έκθεση βρίσκεται εκτός λειτουργίας μέχρι νεώτερης ανακοίνωσης

Εκδοτήρια εισιτηρίων & Πληροφορίες: +302624029119

Βρείτε μας στα Γραφεία Διοίκησης

Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, Τ.Κ. 27065, Αρχαία Ολυμπία, Ελλάδα

Εmail: efahle@culture.gr

Επιστημονικό Προσωπικό

Τηλ. Κέντρο Εφ. Α. Ηλείας +30 26240 22529 - 23753 (Δευ - Παρ, 8:00-14:00)

Υπεύθυνος Μουσείου

Ερωφίλη - Ίρις Κόλλια, Δρ Αρχαιολόγος.
Διευθύντρια Εφ. Α. Ηλείας | Περιφερειακή Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Η ερασιτεχνική φωτογράφιση και κινηματογράφηση επιτρέπεται σε όλους τους χώρους του Μουσείου. Δεν επιτρέπεται η χρήση φλας και πρόσθετου επαγγελματικού εξοπλισμού (φορητά φώτα και τρίποδο) στους εσωτερικούς χώρους του Μουσείου.

Η επαγγελματική φωτογράφηση, κινηματογράφηση και δημοσίευση του υλικού σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα επιτρέπεται μόνο μετά από έγκριση της Εφ. Α. Ηλείας.

Δείτε εδώ

 τη σχετική διαδικασία εγκρίσεων και τα πιθανά τέλη  για την φωτογράφηση και εδώ  τη σχετική διαδικασία εγκρίσεων και τα πιθανά τέλη  για  την κινηματογράφηση.

Σχετικά με το περιεχόμενο του ιστοτόπου

Σχεδιασμός κατασκευή και επιστημονική ευθύνη του περιεχομένου της ιστοσελίδας: Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, Αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας. Τα κείμενα έχουν επιμεληθεί αρχαιολόγοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων και του Υπουργείου Πολιτισμού.

Το περιεχόμενο του ιστοτόπου εμπλουτίζεται διαρκώς.

Δείτε πληροφορίες για τα Μουσεία της Ολυμπίας στην σύντομη ενημερωτική έκδοση:

Copyright

Η δημοσίευση – χρήση – περαιτέρω διάδοση των βίντεο, κειμένων και φωτογραφιών του ιστοτόπου επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο για μη εμπορική χρήση. Υποχρεωτικά πρέπει να αναφέρεται ως πηγή η παρούσα σελίδα - https://ancientolympicsmuseum.com - και να υπάρχει σύνδεσμος προς αυτήν.

Επίσης όλες οι απεικονίσεις να συνοδεύονται απαραιτήτως από τις εξής πληροφορίες: «Τα δικαιώματα επί των απεικονιζόμενων μνημείων ανήκουν στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού». «Το Μουσείο της Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας υπάγεται στην αρμοδιότητα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας» «Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού – Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (Hellenic Ministry of Culture and Sports/Archaeological Resources Fund)».

Μετάβαση στο περιεχόμενο